Even voorstellen

Sinds dit jaar (2013) ben ik, Jolanda van der Meer, naast mijn praktijk voor opvoedingsondersteuning en logeeropvang begonnen als bewindvoerder en curator. Dit doe ik onder de naam ‘Beryl’.

Met mijn achtergrond als orthopedagoog en jarenlange ervaring in de zorg kreeg ik al enkele malen de vraag of ik voor mensen met een beperking geen mentor of curator wilde worden. Ik kende hen al en had veel ervaring waardoor ik wist waar het over ging. Vaak liepen de financiën ook moeizaam, dus die vraag kwam dan al snel om de hoek. Bovendien blijkt het erg prettig als je voor al je vragen bij één persoon terecht kunt, die goed kan inspelen op jouw specifieke situatie.

Omdat ik dit erg leuk vind om te doen, heb ik besloten om daadwerkelijk de koe bij de horens te vatten en heb ik me laten omscholen tot bewindvoerder. Mijn insteek is een zeer persoonlijke benadering, met extra aandacht voor die punten die van belang zijn voor deze specifieke persoon. Het kan dan gaan om zowel het regelen en monitoren van de zorg (in het geval van mentorschap en curatele), als om het beheren en eventueel op orde brengen van de financiën (bij bewindvoering en curatele).

En wie ben ik:
Ik heb in 1994 mijn studie Orthopedagogiek (Universiteit Groningen) afgerond en ben toenvervolgens gaan werken als zorgcoördinator op een behandelgroep bij het toenmalige Maartenswouden (tegenwoordig Talant) in Drachten. In 1998 ben ik als orthopedagoog en hoofd zorgondersteuning gaan werken bij ’s Heeren Loo Opmaat in Bedum. Sinds 2004 werk ik in mijn eigen praktijk als orthopedagoog en organiseer ik in weekenden en vakanties logeeropvang voor kinderen met een beperking.